Skip to content Skip to footer

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ

Το θέατρο είναι ένας υπέροχος τρόπος διασκέδασης και κοινωνικοποίησης. Λειτουργώντας σαν σχολείο προσφέρει πνευματική καλλιέργεια και διεύρυνση γνώσεων. Η μαγεία του ταξιδεύει τους θεατές σε άλλες εποχές και κοινωνίες. Η αλληλοεπίδραση με το κοινό είναι κάθε φορά μοναδική και ανεπανάληπτη.

Ο Δήμος Κορυδαλλού και το Πνευματικό Κέντρο οργανώνουν επισκέψεις με μειωμένο εισιτήριο σε ποιοτικά επιλεγμένες θεατρικές σκηνές κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, αλλά και στα θέατρα της Επιδαύρου και του Ηρωδείου τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι επιλογές περιλαμβάνουν όλα τα είδη της θεατρικής τέχνης, όπερα, κλασσικό, μοντέρνο, αρχαίο και  παιδικό θέατρο.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Οι επισκέψεις ιστορίας και πολιτισμού, μας οδηγούν στα μονοπάτια της ελληνικής και ξένης κουλτούρας και κληρονομιάς.
Πραγματοποιούνται επισκέψεις σε μουσεία, πινακοθήκες, χώρους πολιτισμού, αλλά και εκδρομές ιστορικού και πολιτιστικού χαρακτήρα με σκοπό να γνωρίσουμε έθιμα, μνημεία, αρχαιολογικούς και θρησκευτικούς χώρους.

Οι οργανωμένες δράσεις του Δήμου Κορυδαλλού ξετυλίγουν τη σχέση του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον. Ενεργοποιούν το ενδιαφέρον του κοινού, προσφέροντας εκτός από ψυχαγωγία, κίνηση στη σκέψη. Στους επισκέπτες ανοίγονται νέοι ορίζοντες, χαρίζοντας τους ρόλο ενεργό και δραστήριο.

Θεσμοί

ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Γιορτή Βιβλίου θεωρείται θεσμός και προσελκύει το ενδιαφέρον των φίλων του βιβλίου και όχι μόνο. Πρόκειται για  μια ξεχωριστή γιορτή γνώσης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε κεντρική πλατεία της πόλης μας, σε συνεργασία με τα όλα τα βιβλιοπωλεία του Κορυδαλλού.

Οι συμμετέχοντες διαθέτουν χιλιάδες τίτλους παλιών  και νέων βιβλίων καλύπτοντας όλες τις ηλικιακές ομάδες και προτιμήσεις. Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να τα ξεφυλλίσουν αλλά και να ανακαλύψουν συναρπαστικούς κόσμους, μαγικές λέξεις και εικόνες.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον αποτελούν εκδηλώσεις με την παρουσία αγαπημένων συγγραφέων και δημιουργών. Στο παρελθόν έχουν επισκεφτεί τη Γιορτή Βιβλίου ο  Χρήστος Χωμενίδης, η Κάρμεν Ρουγγέρη, η Λένα Μαντά, ο Δημήτρης Θεοδόσης και άλλοι γνωστοί δημιουργοί.

Το καλοκαίρι και το βιβλίο είναι ένας μαγικός μοναδικός συνδυασμός.

Το κάθε βιβλίο είναι ένα ξεχωριστό ταξίδι γνώσης και φαντασίας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ

Ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης αποτελεί έναν πολύ δημιουργικό και καλλιτεχνικό μήνα για την πόλη του Κορυδαλλού. Ένας μήνας γεμάτος με τέχνη και ψυχαγωγία που περιλαμβάνει συναυλίες από δημοφιλείς καλλιτέχνες, ξεχωριστές παραστάσεις σύγχρονου ρεπερτορίου, αρχαίου δράματος,

μουσικοχορευτικές παραστάσεις, παιδικό θέατρο και σινεμά. Το πρόγραμμα πλαισιώνουν σύλλογοι και  σχολές της πόλης με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Κάτοικοι  και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων, οι οποίες καλύπτουν όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις του κοινού.

Ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης αποτελεί μια γιορτή πολιτισμού για τον Κορυδαλλού.

Το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα στη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες. Για τυχόν μεταβολές ή ακυρώσεις την ευθύνη έχει η αρμόδια Εταιρία Παραγωγής.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Στη πόλη μας τα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου Κορυδαλλού αποτελούν έναν από τους πιο δημιουργικούς θεσμούς με ιστορία και ενεργή παρουσία για περισσότερα από 25 χρόνια.

Η τέχνη φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά στην δημιουργική τους πλευρά, γνωρίζουν και μαθαίνουν σε βάθος το αντικείμενο που έχουν επιλέξει, ανακαλύπτουν καινούριες εμπειρίες, καλλιεργούν πλευρές του εαυτού τους και έρχονται σε επαφή με την έκφραση. Αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους, ανακαλύπτουν τις βαθύτερες επιθυμίες τους και απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους .

Η ετήσια έκθεσή έργων των σπουδαστών των Εργαστηρίων Τέχνης Κορυδαλλού είναι ένα γεγονός που αναμένεται κάθε χρόνο με μεγάλο ενδιαφέρον για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

video

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα videos του Δήμου

Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού
Διεύθυνση Αθλητισμού

Διοίκηση, Γραμματεία Αθλητισμού
Σολωμού 2- 4

+30 2104944364- 5

Διεύθυνση Πολιτισμού

Πνευματικό Κέντρο
Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης

+30 210 4967116

Ακολουθήστε μας

© Copyright 2022 | All Rights Reserved | Powered by Δήμος Κορυδαλλού